NL
absolute  professionals logo
absolute  professionals logo

6 vragen die je beter niet stelt bij een sollicitatie

Ontdek hoe je een sterke eerste indruk maakt bij jouw sollicitatiegesprek

Welkom bij Absolute Professionals, waar we jouw sollicitaties naar een hoger niveau tillen! Een sollicitatiegesprek is jouw kans om te schitteren en je potentieel te tonen. Maar laten we eerlijk zijn, sommige vragen kunnen een verkeerde indruk achterlaten. Wees niet getreurd, want wij zijn hier om jou te helpen schitteren. In deze blogpost onthullen we de 6 vragen die je absoluut nooit moet stellen tijdens jouw sollicitatiegesprek.

 

"Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?" – Think about the bigger picture

Het is begrijpelijk dat je nieuwsgierig bent naar jouw toekomstige voordelen, maar de nadruk op secundaire arbeidsvoorwaarden kan verkeerd overkomen. Tijdens het eerste gesprek draait het om jouw skills en fit met het bedrijf. Focus op hoe jij waarde kunt toevoegen.

"Hoeveel vakantiedagen krijg ik?" - Toon eerst je toewijding

Vakantie is belangrijk, maar het benadrukken van vrije dagen voordat je aangenomen bent, kan ongepast lijken. Concentreer je op de rol en jouw enthousiasme om bij te dragen. Vakantiedagen komen later ter sprake.

"Wat doet dit bedrijf eigenlijk?" - Doe je huiswerk

Voorkom de indruk dat je niet geïnteresseerd bent of niet hebt onderzocht waar je solliciteert. Toon jouw toewijding door te laten zien dat je het bedrijf kent en begrijpt.

"Wanneer kan ik promotie verwachten?" - Stap voor stap

Natuurlijk wil je vooruitgang boeken, maar te vroeg vragen naar promotiekansen kan ongeduldig lijken. Focus op het leren en groeien binnen jouw initiële rol voordat je naar verdere mogelijkheden informeert.

"Hoe streng is het beleid op te laat komen?" - Punctualiteit is essentieel

Vragen over te laat komen kunnen suggereren dat punctualiteit geen prioriteit voor je is. Toon dat je toegewijd bent aan tijdigheid en betrouwbaarheid.

"Mag ik thuiswerken?" - Eerst de basis afdekken

Hoewel flexibiliteit belangrijk is, is het bespreken van thuiswerkmogelijkheden in een vroeg stadium niet ideaal. Richt je eerst op jouw potentieel voor de functie voordat je over specifieke werkregelingen praat.

 

Boost jouw sollicitatie succes!

Ben je klaar om je sollicitatiegame naar een hoger niveau te tillen? Bij Absolute Professionals staan we klaar om je te begeleiden naar succes. Leer de kunst van indruk maken tijdens sollicitatiegesprekken en vermijd deze 6 vragen voor een sterke eerste indruk.

 

Ben je op zoek naar een job als recruiter of office manager in de uitzendsector? Word dan uitzendconsulent of leidinggevende in jouw regio. Solliciteer nu.
absolute  professionals logo

Onledebeekstraat 15
8800 Roeselare, België
0032 51 79 19 95
info@absolutejobs.be

my absolute jobs

Absolute Jobs maakt deel uit van de HR-family builder

Trots op AbsoluteYOU & Maxicon 
Absolute Jobs is lid van Federgon

bvba absolute@work
VG. 2019/U - W.DISP.999
BHG.00558-406-20160504

bvba absolute@construct
VG. 2020/C - W.DISP.1000
BHG.00578-406-20160504